Sapa2 MinaT BlOg Aku?

Monday, 23 November 2015

Dress Nauraa Batch III Bakal Membuat Si Pemakainya Kelihatan Anggun Berseri!

Atas permintaan ramai DRESS NAURAA yang cantik kebabom bak puteri lindungan bulan kini hadir untuk batch III.
Dengan 5 colour hot yang sangat menikam kalbu.
Menggunakan material fursan yang sangat selesa dipakai seharian. Selesa itu bila kita pakai tak rimas, tak mudah kedut, bila berpeluh pun masih tersorok saja dalam dress. Gituu maknanya! Kami memahami kerana kami jugak perempuan! ��
Dihiasi chuncky beads disisi tangan menambah kan nilai exclusive DRESS NAURAA.
8 butang sampul kiri dan kanan pasti menaik kan seri di baju. Yer kekakak seri bukan hanya dimuka taww :)
Butang sampul hanya hiasan semata, kami sediakan zip tersorok untuk mudah berwhudu dan tak dilupakan jugak zip nursing yang sangat membantu mommies menyusu dengan mudah.
Saiz dari S-XXXL. Harga memang terkejut! Dress sehebat ni RM129 saja kekakak termasuk kos penghantaran okay.
Bulan 11 12 adalah musim perkahwinan kan? Memang tak salah kalau jadikan nauraa sebagai plihan :)
Nah tengok lah kesemua colour nauraa nak amik semua colour pun boleh. Nak bawak pergi office ke dinner atau wedding memang sesangat sesuai.
Meh jamu mata sebelum pujuk cik abang transfer kan duit. HAHA
Ehhem....boleh Whatsapp/ Telegram jika berminat utk membuat tempahan atau jika ada sebarang pertanyaan :0.1.7.3.3.7.0.4.4.3
FD036 (2)FD036FD037 (2)FD037FD038 (2)FD038FD039 (2)FD039FD040 (2)FD040nauraa 3 banner (1)nauraa 3 banner (2)nauraa 3 teaser (1)nauraa 3 teaser (2)nauraa 3 teaser (3)nauraa 3 teaser (4)nauraa 3 teaser (5)nauraa 3 teaser (6)nauraa 3 teaser (7)nauraa 3 teaser (8)nauraa 3 teaser (9)nauraa 3 teaser (10)nauraa 3 teaser (11)nauraa 3 teaser (12)nauraa 3 teaser (13)nauraa 3 teaser (14)nauraa 3 teaser (15)nauraa 3 teaser (16)nauraa 3 teaser (17)nauraa 3 teaser (18)nauraa 3 teaser (19)nauraa 3 teaser (20)nauraa 3 teaser (21)nauraa 3 teaser (22)nauraa 3 teaser (23)nauraa 3 teaser (24)nauraa 3 teaser (25)

Thursday, 5 November 2015

Dah BERSAWANG!!

Lamanya tak post kt cni...

Hari ni,aku amek masa yang terluang utk baca entry blog aku..

Hmm..macam2 perasaan ada dalam ni.

hehehehe....

Aku kena pkiaq dah ni isi2 utk post dalam ni..


Wednesday, 3 December 2014

Susu Tak Dak

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Duk tengok instagram...tiba2 mai idea nak cakap pasai susu takdak ni.. Biasanya,mak mak yg baru lahirkan anak la yg selalu cakap camni..jadi tabiat mak akn picit puting tek sebab nak tengok susu ada ka tak dak.

Bila anak kerap menangis,tidoq sat2,haaaa...mula la...bisik2,cakap2,"anak lapaq tu.Sian duk riyau".Aku pun biasa situasi camtu. Mak mak ni tambah2 anak sulung plak tu,jadi tak ketahuan la.Mula la termakan pujuk beli susu formula. Dan lebih sadis lagiada jugak yg dah dibisikkan di telinga bancuh nestum buh dalam botol cmpoq FM bg anak tdoq. Dengan itu anak akan lebih kenyang..klama tdoqnya..

Itu fahaman orang dulu na..

Kita toksah duk buat camtu dah.Yala...mak hangpa bg hgpa makan cmtu la..besaq elok ja..leh bg depa cucu lg.haa...kalau nak ikut cmtu..ikut la...

Tapi pada aku,susu ibu tetap terbaik insyaAllah..

Hg jgn pkiaq lepas beranak ja...susu akan memancut mancut mencurah curah di ladang gandum. Dak na tuan puan sekalian...susu awal mula pertama mula adalah kolostrum. Sangat pekat. Jd kemungkinan kita picit puting dan takdak apa yg keluaq adalah tinggi. Tapi bila anak hisap,kolostrum tu ada. Cuba 'syok sendiri' bahawa susu tu ada...yakinkan diri tu. Hgpa bajet perut anak besaq mana?



Mai nak ajak hgpa sebut ni banyak kali.Terutama bakal mak mak ni.

Susu terbaik adalah susu ibu

Susu terbaik adalah susu ibu

Susu terbaik adalah susu ibu

Susu terbaik adalah susu ibu

Susu terbaik adalah susu ibu

Susu terbaik adalah susu ibu

Susu terbaik adalah susu ibu

Susu saya cukup untuk anak

Susu saya cukup untuk anak

Susu saya cukup untuk anak

Susu saya cukup untuk anak

Susu saya cukup untuk anak

Susu saya cukup untuk anak

Susu saya cukup untuk anak

Lawan sikit perasaan ragu dalam hati mak mak..

Kuatkan semangat..

Sebab tu la masa mengandung 9 bulan tu sibukkan diri cari info pasai susu ibu.

Bukan cari nak baju kaler apa.lebihkan cari maklumat2 pasai mengandung bersalin dan menyusu.

Bukan senang nak menyusukan anak tambah2 mak yg kerja. Kalau awai2duk rasa menyusu ni senang,selak baju terus sumbat dalam mulut anak...aku bimbang hgpa akan gagal.

Kbai.

posted from Bloggeroid

Friday, 3 October 2014

Senarai Semak Demi Kehidupan Yang Lebih Sihat

Aku dah baca buku 'Deadly Mist'.
Aku pinjam kat kawan aku.
Mula baca pon dah sangat menarik dan sangat saspen nak tau apa yang dia nk cerita lagi ni.....

Aku dah baca dua kali.
Bacaan kedua tu lebih kepada apa yg aku nak lebih paham.

Aku nak share di bahagian kesimpulan buku ni kpd hgpa semua.
Nak tau lebih lanjut hgpa cari la buku ni kat mana mana kedai buku.
Aku takkan sebut negara kat cni.




  1. Jangan minum air daripada pili di negara X
  2. Jangan menerima apa-apa vaksin yang dicadangkan oleh negara X ataupun WHO
  3. Gunakan ubat gigi tanpa florida
  4. Jangan sertai tentera negara X
  5. Jangan tinggal di negara X
  6. Jangan percayai kerajaan negara X
  7. Jangan percayai media antarabangsa
  8. Sahkan dahulu semua berita sebelum mempercayainya
  9. Makan produk-produk semulajadi dan bukan hasil daripada kejuruteraan genetik
  10. Hindari produk-produk diet aspartame
  11. Periksa semua kapal terbang komersial yang mencurigakan di negara kita bagi memastikan sama ada kapal terbang itu ditambah dgn aksesori penyemburan spt chemtrails.
  12. Putuskan semua hubungan diplomatik dgn negara X
  13. Boikot semua produk yang menuju ataupun datang dari negara X
  14. Tidak menyokong PBB dan WHO buat selamanya
  15. Tangkap keluarga Bush dan kenalan mereka dan pagawainya di seluruh dunia ataupun sumbangan mereka dalam jenayah kemanusiaan
  16. Bersatu dan bekerjasama dgn tulus ikhlas demi mencipta dunia yang lebih sihat tempat yang lebih baik dan bukannya mencontohi elemen barat
  17. MAKAN HABBATUSSAUDA (JINTAN HITAM) PADA SETIAP HARI BESERTA MADU DAN MINYAK ZAITON UNTUK STAMINA DAN KESIHATAN TUBUH BADAN
  18. Apa yang penting berdoa kepada Allah dan memohon pertolongan dan perlindungan drpd Allah.
Saranan ini mungkin berbunyi sedikit kasar tetapi perkara ni penting demi kehidupan yang lebih sihat dan sejahtera