Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2009

Kenduri Doa Selamat

Hari ni,kt umah akud a bt kduri dao selamat n tahlil..kenduri yg julung kali diadakan setelah bebrapa tahun rumah kamini didirikan.adik2 mmg tingin nk ada kenduri kt umh..so,ni kenduri ni direalisasikan sbg memenuhi impian depa 2 tu...xla bsaq kenduri ni,jemput org2 kg,adik beradik n kawan2,cikgu2...tp ble tahan gakla bz dia..seb bek dh buat dh cket2 smlm..

letih gak la...aku dan tdoq sat td..hihih.....curi tulang...hihi....yg best lauk ni,ada udang lak..akuni dh l;a suka bangat ngn udang ni...melantak la ..pa lg..meratah selagi terdaya..bkn slalu..hihi.....dh ptg2 ni,ble la rilex2 cket....xbyk keja yg nk kena bt...basuh pinggan n kemas2..kawan2 mama tolong2 dh...mmg senang la...sumanya ringan tulang..dh jadi adat kt kampung kot.....

pasni,aku bz plak nk pkiaq pasai keja aku plak...kt mana nk duk,tu yg jadi fokus utama aku la ni...yg dokumen2 tu,bl;e sediakan kt cni ja....tp kt mana nk duk ni yg serabut cket..da cikgu adik aku cadangkan aku kol tpt keja aku tny depa kalau2 depa ble tolo…

BYE BYE......

GIANT OPENING SALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aku p GIANT kt Taman Selasih Kulim ngn adik aku td(time keja tu)hihi..pasaraya tu baru ja bukak semalam....tau2 ja la kan klu pasaraya baru bukan saheh buat sale murah punya sbb nk kenalkan Kedaikn?agak menarik gak la....kt sana da KFC,PIZZA mcm2 lg la....juanlan murah 3 hari stat kemarin...aku pon da gak la borong minyak,mangkuk polisterin,towel gd morning,kek..murah2 kn?..lg pon nk guna utk kenduri kt umh aku esok ni......

Pas p giant,aku balik umh hntq barang...da la jiran2 mai tolong2,adik aku bgtau dh dpt dh surat penempatan keja tu..aku dapat keja kt bahagian perangkaan akaun negara,kt serdang selangor..lapor 15 Julai 2009...tpt tu aku tatau kt mana pon coz aku xpnh p..hihi....umah pon tatau nk duk mana lg ni.so,aku nk p awai la nk tgk2 tpt....aku p ngn ayah kesayangan aku la...aku dh mula rasa excited n pada masa yg sama,rasa sedih gk ni...ni dh nk tgai kawan2 n tpt keja ni....duk dlm hati aku ni,nk tenangkan hati dgn cakap.."takpa mmg cmni adat kehidupan,kawan datang dan p…

MY LAST DAY HERE!!!!!

Hari ni,aku bangun pagi cm besa 6.30AM...tiba2,blackout...hehehehhe....baju tak iron plak smlm.pa lg,trus dlm kpla otak aku mmikirkan baju emergency...baju kurg batik yg bg aku 'high-class' sbb baju ni xbyk kerenahnya.aku xpyh iron pon...anti-kedut kot..hihi.....tudung,mmg sudah sedia maklumla..aku pakai tudung yg xpyh iron,senang.sarung ja kt atas kepala aku ni...xpyh nk ngadap cermin sbb aku bsiap ala kadar ja...hihi..no prob la klu blackout ni...

Hari ni sbnqnya hari last aku keja ni..aku masuk keja 9hb 12 2008 n last 27hb 6 2009...trust me guys,there's a lot memory here..tak dak yg sedih2 nk dikenang.sumanya yg baik2 belaka....aku bg resign letter kemarin...bos aku suh aku keja sampai tarikh nk dkt aku lapor kt tpt baru.tp aku xmaula...mls dh nk teruskn.aku paham keja cmni..klu aku tgai sekerat jalan..habisla...da pa prob nnt,takkan la aku nk serah kt org len setel keja aku.so,aku kena setelkn suma keja bln ni siap2..kebetulan esok sepa PI Count.so,senang cket keja aku.…

NEW DIVIDE: MIKE SHINODA AND CHESTER BENNINGTON

I remembered black skies / the lightning all around me
I remembered each flash / as time began to blur
Like a startling sign / that fate had finally found me
And your voice was all I heard
That I get what I deserve So give me reason / to prove me wrong / to wash this memory clean
Let the floods cross the distance in your eyes
Give me reason / to fill this hole / connect the space between
Let it be enough to reach the truth that lies
Across this new divide There was nothing in sight / but memories left abandoned
There was nowhere to hide / the ashes fell like snow
And the ground caved in / between where we were standing
And your voice was all I heard
That I get what I deserve So give me reason / to prove me wrong / to wash this memory clean
Let the floods cross the distance in your eyes
Across this new divide In every loss / in every lie
In every truth that you'd deny
And each regret / and each goodbye
Was a mistake too great to hide
And your voice was all I heard
That I get what I deserve So give…

MICHAEL JACKSON MENINGGAL DUNIA.

Michael Jackson,Raja Pop meninggal dunia di UCLA Medical Center, Los Angeles. Punca kematian beliau masih belum diketahui.MJ ditemui tidak bernafas semasa paramedik tiba di rumahnya.MJ berusia 50 tahun..

TRANSFORMERS:REVENGE OF THE FALLEN

Berita Hari Ini...

Contohi parti Cina

Oleh SITI MAISARAH SHEIKH ABDUL RAHIM
pengarang@utusan.com.my

PUTRAJAYA 24 Jun – Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria kecewa dengan gelagat sesetengah parti politik yang mendakwa parti Islam tetapi sanggup berkelahi dan memutuskan tali persaudaraan sesama Islam demi menegakkan ideologi politik mereka.

Sambil menyuarakan rasa kecewa dengan kegagalan merealisasikan kerajaan perpaduan Pas-UMNO, Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan 2008 itu berkata, parti yang mendakwa Islam ini bertindak tidak seperti mana DAP yang tidak bergaduh sesama parti Cina lain malah sanggup pula bersatu demi kejayaan kaum sendiri.

‘‘Saya sebenarnya amat berharap benda ini (kerajaan perpaduan) jadi (kenyataan) sebab saya sendiri memperjuangkan supaya masyarakat Melayu dan Islam ini bersatu.

‘‘Tapi saya kecewa. Mereka ini taksub kepada parti sehingga menganggap sesama mereka (dalam parti sendiri dan parti-parti Melayu lain) bukan bersaudara. Politik itu politiklah tapi persaudaraan Islam itu mestilah dijaga…

TaK ApA LaH...

kalau di sana xmau berpakat,
yang sbelah cni nk kecewa ka nk bising2 knp?...
tak pa lah.......

klu di sana kata di sini cuba nk menangguk di air yg keruh,
buat apa di sini nk melenting?...
tak pa lah.....

kalau di sana kata di sini nk eksploitasi isu panas ni,
yang di sini janganla nk melompat plak....
tak pa lah........

Biar lah semua ni...
sepatutnya,di sini kena sedar mmg ni la taktik n skill yg di sana ada.....
cakap sesuatu yang boleh memberi harapan yg tinggi,
ttp lepas tu,BuKKK!!!!....
jatuh plak.....
jadi,lepas ni,jadi lagi perkara mcm ni,jgnla nk dibesar2kan.....
takpalah....biarkan di sana dgn skill di sana..


Yang kat sini plak teruskan usaha anda!!!!!!!.....
tak pa lah....biarlah di sana dgn skill di sana...

TOLONG RUNGKAIKAN KE'KONFIUS'AN AKU..

Kenyataan Akhbar
Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat
22 Jun 2009


Pendirian Pakatan Rakyat Berkenaan Isu Kerajaan Perpaduan


Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat telah mengadakan pertemuan di Pejabat Ketua Pembangkang hari ini Isnin 22 Jun dan mengambil keputusan berikut.


1. Semua parti dalam Pakatan mengulangi komitmen untuk terus bersama memperkasakan Pakatan Rakyat bagi membentuk Kerajaan Persekutuan yang akan datang.


2. Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat menolak idea penubuhan Kerajaan Perpaduan dengan UMNO / Barisan Nasional yang merupakan suatu fitnah dan tohmahan jahat serta tindakan terdesak UMNO untuk menggugat kekuatan Pakatan Rakyat yang semakin mendapat dukungan rakyat.


3. Pada masa yang sama Pakatan Rakyat mengambil sikap terbuka dan bersedia untuk bertemu dengan pihak kerajaan Barisan Nasional bagi membincangkan isu-isu yang melibatkan kepentingan negara dan rakyat seperti usaha pemulihan ekonomi, meningkatkan kualiti pendidikan, mengembalikan semula integriti institusi kehakiman, mem…

Jawatan Kosong(wanita sahaja)

JAWATAN KOSONG NI TERBUKA UTK WANITA SAHAJA!!!!!!!!!!!

KUCIN KU SAYANG

Newest cats in my house!!!!....comey2 n lincah2 ja...yg 2 ekoq yg kecik tu,xble berenggang..klu salah sekoq xnmpk yg sekoq lg,maka,mengiau lah ia mencari yg sekoq lg...hehehehe..karib depa ni...

FACEBOOK.....aku saja ja try...hehehehhehe...

AWAL MULA PERTAMA MULA....

Sesapa yg besa dgaq ayat 'awal mula pertama mula' mesti duk tgh senyum..tak pon tgh pkir kt mana aku dpt ayat tu...hehehehhe...nnt la kt post aku yg len,da la aku tuliskn nnt....dh lama aku build blog ni..juz tak ctif...

Salah aku gk...aku bukak blog ni..then aku biaq dia useless...terus terang ckap..aku tatau nk tulis pa....lately,skod aku(epui),dia kenalkan blog dia kt kwn2...so,aku pon cm tgerak plak nk bkak blk blog aku ni...terus aku change title blog aku sbb aku mmg tatau nk buh nama pa utk blog aku yg simple ni...aku tak berapa bkenan sgt ngn template yg sedia ada....xmenarik....

Aku da tebaca gak step2 yg perlu diikuti masa nk buat blog..slah satu yg aku baca,masa nk buat blog,kena la ttpkn nk tulis pa dlm blog ni...aku tatau nk ttpkn pa yg aku nk tulis.....aku buat ja...nk tgk cmna buat blog.senang ka tak...bt blog sdiri mmg senang..tp nk trus keep it up-to-date tu la masalah problem aku lani.....wpon aku tiap2 hari on9...

Tp xpa,dgn sapot epui yg secara xlangsung tu..ak…