Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

My 1st Pay Slip (Alhamdulillah)..

slip gaji pertama aku......hihhihihi...

hihihihi..saat yg ditunggu-tunggu.........ble tunjuk part of it ja..rasa cm nk framekn ja slip ni...hihihihihihiiihihiihihi...wpon dh byk kali trima gaji..tp ntah knp,gaji yg ni ditunggu-tunggu.....hihihi..pagi td,aku bengang ja...tp la ni...tgari td aku dpt slip ni..perghhh...senyum sampai ke tinga....Alhamdulillah.......leganya rasa....

BeNGaNgNya.........

sori la klu nama2 anda ada kt punch card ni..aku amek gmbq ni kt yahoo k?......

Hari ni,PagI2 lg MO0D aku dah R0saK....Bengang Gak...Posa2 ni,pagi2 dah kesabaran aku diuji...dah aku mai ofis agak lambat..gaya ja nk angkat tgn amek kad aku,aku tgk kad xdak kt tpt dia...melilau la mata aku mencari..nk dekat 10min gak aku tgk xdak...nk bengang gak la...dh lama aku kt ctu n org pon dh ramai yg mai nk punch kn,aku blah dulu....dlm duk rilex kt ofis aku,dlm 5min cmtu,da la hamba Allah tu kol aku..dia suh aku p tgk kad aku da ja kt tpt tu..hare!!!!!ngamuknya aku....dh dipunchkan plak tu...adei....sakitnya hati aku....blenya jadi cmtu......ala2 wakenabeb la ni..nk tgk muka aku pucat..maunya tak pucat....nk melawak benda len ble la beb...tp ni menyebabkan keja aku ni,janganla....buruk reputasi aku kang.....adei.....bengangnya td......

Interview....

dah lama aku tak menaip..readers,actually i dunno what i wanto rite but i wanto.....
hmmmm...aku stop tulis lepas aku tukaq keja dr dell penang ke jabatan perangkaan ni.
aku sbnqnya p temuduga jwtn ni bulan 4 klu aku tak silap...lama jugak la aku nk tgu resultnya...
ahhahhh...baru aku tau aku nk taip pa kt cni..
aku nk tulis pengalaman aku ditemuduga.......ble jugak aku share ngn hgpa kt luaq sana kn?....
aku temuduga kt wisma persekutuan ...ha..ni la kesilapan pertama aku...
aku mmg sedia maklum kt bandar alor star da 1 bangunan wisma persekutuan yg suma org tau dia mmg da kt c2....aku sampai dlm 7.30pg kt wisma tu..aku rasa xsedap hati sbb aku tgk tak ramai org..tegerak la aku nk tanya da sorg pakcik tu..sambil aku tunjuk surat tawaran temuduga tu,dia tgk alamat lalu dia pon mengeluarkan ayat yg nyata skali mengejutkan aku ngn en. abdul hakim yg membawa aku ke c2...."eh dik,ni wisma persekutuan baru ni..bukan kt cni...wisma ni da dekat area istana anak bukit tu"..hah!!!!!!!!!tek…