Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Blog Yg Cantik...

Dah berapa kali aku duk view blog kak acu tu..cantik..sungguh,kiut..walaupon ada byk soklan yg bermain dlm minda aku ni,tp aku blom lg rasa nk tnya sbb takut kak tu bz...aku suka sgt tgok blog dia..aku amek gk cket dia punya hasil...hehhehehehheheeheehhee......
Rasa kagum la sbb dia kreatif...terasa byk sgt ilmu aku xdak..aku minat gk design2 ni tp aku tak cukup kreatif..pa yg aku buat la ni,duk tgok design org ja...nk design??hmm...ntahla..mmg xdak idea....kreatif la akak acu ni...hmm....ok,klu ada masa,mmg aku akn cari kt internet hal2 design grafik n ilustrasi ni...
Terasa cm nk bljaq mendesign...tp setakat ni,photoshop pn aku tak kuasai lg..so,1 1 la kn???takmo la gelojoh n tamak...cket2 tambah ilmu....mmg aku ngaku,tak habih baca lg blog acuroseday ni,tp akn da masa aku habih baca sbb mmg sblm ni pon,aku tak ikut blog n trus baca,aku amek masa sbb ada keja len yg kau kena buat..ada masa ja,mmg aku baca.....
hmmm...nk bljaq gk 1 hari nnt...aku nk ada skill mereka-reka gk wpon aku …

Sajak

Sajak Ni Aku Amek Dr Novel Ranggau Yg Aku Baca Ni....

Biarpun Kita Menjadi Tuan, Kita tetap Bertuhan... Biarpun Kita mereka-reka, Kita Tetap Ciptaan... Apalah Kita Menjadi Tuan, Sedangkan Kita Tetap Hamba... Apalah Guna Mengangkat Kepala, Sedangkan Sujud Tempatnya... Lihatlah Ke Dalam Diri, Peperangan Ada Di Sana... Tempat Kita Di Mana?? Kalau Bukan Di Situ.. Gelap Dan Sempit, Dan Fitnahnya Teramat Dahsyat... Perjalanan Yang jauh Terasa Perit... Berliku-liku Dengan Wajah Yang Legam... Siapakah Yang Mampu Menolong?? Kalau Bukan kamu Yang Berasa Kerdil... Lalu Memencilkan Jiwa Dalam Pandangan-NYA... Lalu Tunduk Sujud Mewalangkan Diri... Lalu Pulang Ke Pangkuan-NYA... Kerdillah Diri Apabila Kita Pulang Ke Sana... Bergelumang Tanah Di Atasnya Subur Bunga-bunga... Wahai ALLAH...Terimalah Kepulanganku...HambaMU.
Sama2la kita menghayati sajak ni...

Jumaat Datang Lagi....

Dah 6 kali Jumaat dh termasuk hari ni,aku tak bsiap-siap or kalut2 nk p Bentong..kalau dak,petang Jumaat cmni,aku masuk ofis ngn wajah yg n perasaan yg saaaaaaaaaaagat ceria....sbb besanya,dlm kol 7 lebih tu,aku dh cium tangan suami aku..tp,la ni dak lagi...kena tggu lg 3kali Jumaat lg InshaAllah aku akan bertemu suamiku yg tercinta di Bentong...InshaAllah..permudahkanlah segala urusanku Ya Allah....
Bukanla besaq mana pon Bentong ni...Xdak pa pon kecuali air terjun n kolam ayaq panas yg aku belom p lg..nak sgt p...nnt akan smpi gk ke sana..InshaAllah...aku tak kesah sgt tp yg penting,aku ada ngn suami aku..tu ja yg aku nk...nak sgt p sana..hehehehehe.....

Mentang2 La XLeh Nak Bukak FB KT OFis...

Heehhehehehehe....maknanya la ni,aku akan mengerah otak aku utk menaip di blog ni ha..hehehehhehee...
15hb2 2011(selasa),aku,erin,epui,arul n wan bulu p hospital putrajaya nk p melawat anak zulkynandy ngn isteri dia...baby pempuan(aku tak pasti namanya),selamat dilahirkan secara pembedahan pada 14.2.2011 pada jam 4.45 pg.Comey sgt2...merahnya la kulit dia..tak sabaq rasanya nk ada baby gk.ehhehehehe....mula2 hepi sbb erin kol aku,depa kata nk p hosp tgok anak edi,aku pon ngn tak malunya,"nak ikotttttt"..hehehehehehehehe.... hepi sbb nk tgok anak zul n hepi sbb dpt jumpa skod intake 22....hehehehee...
Pas habis waktu melawat,Wan bulu ajak p makan kt kedai arab...ikotla...smbil2 makan tu,sembang2 la...cm besala klu skod2 bkumpui,duk ungkit kenangan lalu la...selain dgaq crita perkembangan PALAPES UUM sekarang ni...agak menyedihkan,tp takpala...takleh nk ckp pa gk sbb mmg dh cmtu corak pemerintahannya, biaqla...last2 pon,PALAPES ni cm dh xdak pa2 nilai dh kecuali hanyala peleng…

TakLeh Dah Nak On9 FB Kat BPAN..

Hehehehehhee..Agk keciwa la sehari dua ni...dah takleh nk men Fb kt meja aku ni..hehehe...
aku da masalah nk on9 FB kt umh sbb broadband aku tu telebih suda..hehehhehe...tp hari ni dh ok kot...kiranya,aku leh bukak FB kt umh ja la pasni...kt ofis dh xleh..tertekan la plak.....hehehehehehe......