Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

|Sangat Terharu Dan Gembira|

Sebelum ni,ada di akhbar tentang pelancaran buku 'A Doctor In The House: The Memoirs Of Tun Mahathir Mohamad'.Aku sangatlah teruja namun hasrat untk memiliki buku tersebut terbantut kerana harga buku tersebut mencecah RM100.Aku menyimpan impian untuk memiliki buku tersebut suatu hari nanti (bukan dalam masa terdekat).Aku sebenarnya sudah mempunyai senarai buku yang aku akan beli.Aku sedang menanti novel "Sutera Bidadari" yang akan muncul pada bulan 4 ini.Jadi buku paling berharga ini aku anggap sebagai kos lepas.
Keadaan menjadi lebih 'rumit' apabila salah seorang kawan aku telah memiliki buku tersebut.Perasaan ingin memiliki buku tersebut menjadi bertambah kuat.tapi aku pendamkan niat tersebut (bersabar).Namun,hari ini, selepas seorang kawan pejabat menunjukkan buku tersebut kepada aku dan aku dapat menyentuh buku ini buat kali pertamanya,bagai tidak dapat ditahan-tahan,aku sanggup minta supaya buku ini dijual kepada ku dan lebih menarik lagi,buku ini boleh …

|Kalau Cinta Jgn Kacau..Kalau Sayang Tak Perlu Marah|

Hgpa baca dak aku punya entry sblm ni,aku mrh2 dan mengeluarkan kata2 yg berbaur marah.ehhehehee... bongok gk..tp hari ni,ada kejadian yg buat aku terkenang2 dan sekali lg ingin mrh jgk atas tindakan bodoh beliau.hmmmm..aku tingat lak hari tu aku tgok melodi,ada wartawan tu interview Dato' Siti Nurhaliza..Antara soalan yg ditanyakan oleh wartawan adalah berkenaan bagaimana beliau dpt menangani semua masalah yg dtg dgn rilex n cool ja..seterusnya wartawan tersebut membandingkan dgn artis baru yg sedang meningkat naik dlm industri seni yg mudah dan cepat melenting apabila disogok atau diajukan soalan yg 'panas'. Dato' Siti memberikan jawapan dgn penuh yakin dan beliau kelihatan anggun sekali..Masa aku dgaq jawapan yg beliau berikan,pada masa tu,aku terasa sgt,aku tingat akan post aku yg sebelum ni "Nak 'Nikmat' Yg Elok2..Tp Chheeettttt..P Mampoih La!!!!"..hmm...terkena kat btg hidung aku sendiri...hgpa tgok dak melodi hari tu??heheee....
           …

Nak 'Nikmat' Yg Elok2..Tp Chheeettttt..P Mampoih La!!!!

Tuan/Puan,
Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk perkara di atas.
2.       Sukacita dimaklumkan bahawa Kelab BPAN akan menganjurkan Senamrobik Poco-Pocoseperti berikut:
Tarikh               : 1 Mac 2011 (Selasa) Masa                 : 5.45 petang Tempat              : Lot Parking Aras 6, Wisma Minlon Pakaian              : Pakaian Sukan/Bersesuaian
3.Sehubungan itu, tuan/puan dijemput hadir bagi memeriahkan senamrobik ini. Mohon kerjasama tuan/puan memaklumkan kepada anggota yang tiada kemudahan emel. Kerjasama dan perhatian daripada pihak tuan/puan amatlah dihargai.
Sekian, terima kasih.
"WARGA SIHAT, BPAN HEBAT" _________________________________________________________________________
Notis di atas adalah drpd setiausaha kelab BPAN yg memaklumkan seterusnya mengajak ahli kelab utk turut sama terlibat dlm aktiviti seperti yg dinyatakan di atas..Pada tahun lepas kelab hanya mengadakan aktiviti ini beberapa kali shj,kemudian mendapat 'feedback yg agak +ve' supaya AJK Kelab…

Lelaki Dan Cinta

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggapkeras selama ini,tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya.Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.  Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.Utk melihat lelaki menangisamatlah payah. 
Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa. 2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap. 3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya. 4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap2. 5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya. 6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga. 7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya…

Macam2 La Hari Ni..(01.03.11)

Hari ni,bukak ja FB,adala mcm2 crita n mcm2 gmbq...tp tak suma menarik perhatian aku...ada beberapa la yg menarek perhatian aku...




Mula2 sekali gmbq2 perkahwinan azie.aku tak dapat nak p majlis dia sbb masalah yg besa aku hadapi..transpot...hehehehheheh.....aku mmg da mslh bab ni..suami xdak kn?..mintak maaf na azie...nway,Tahniah utk hang dan suami..semoga berbahagia hingga akhir hayat.....






Lagi,yg aku tgok kt wall FB aku,...tentang ayah kak ila...kak ila memohon kita mendoakan ayah mentuanya cepat sembuh..jd,sama2la kita mendoakan supaya ayah kak ila cpt2 sembuh dan kembali sihat seperti sediakala..amin......http://www.facebook.com/nelsama.itsygo





Hhehehhe..yg best lagi,maisarah bgtau dia tgai lg 3 mggu utk bersalin..hehehhehehe...aku tumpang hepi...semoga maisarah bersalin dgn selamat n dia n baby sihat sejahtera pastu..amin..good luck maisarah!!!!...Kawan2,doakan aku jugak cpt2 ngandung k???hehehehe...thanx......







yg tak best yg ni ha!!.....ada aja iklan nk senang dapat duit..aku cuk…