Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

Diri Hebat, Kerja SMART, Rezeki Berkat

KEmarin (23.08.2011) aku menghadiri Program Bicara 60 Minit Kt HQ. Tajuk bicara seperti tajuk post ni la.. Aku nak share la beberapa perkara yg aku 'sempat' catat..
Ciri-ciri orang matang:-

Ada penerimaan kendiri iaitu leh kawal emosi,tidak meyalahkan orang lain,boleh menerima kekurangan diri dan mempunyai emosi yg stabilMempunyai hubungan yg mesra dgn org sekeliling,turut menjaga kepentingan orang lain dalam kategori ni,yg dimaksudkan dengan hubugan mesra adalah terpimpin k??..bukan nk mesra sgt ngn bini orang or laki orang,bertepuk tampar lelaki perempuan dsb..Ada perluasan kendiri iaitu dapat melibatkan diri dengan aktiviti sosial...bukannya suka menyendiri dan dua ciri org yg dlm tekanan adalah a) anti sosial b) abnormal.Persepsi realistik iaitu tidak memutar belitkan keadaaan atau faktaAda objektifikasi iaitu mengenali diri sendiri,dapat menerima kekuatan dan kelemahan diri.Tahu falsafah dan matlamat hidup.Dalam sesi Kerja SMART pulak,kalau nak jadi pekerja yg SMART terdapat …

Nak Bagi Duit Raya Nih....RM6 Sorang.Hehehe..

Doa Ramadhan ke 16..

"Ya Allah, berilah kemampuan kepadaku untuk menjalani kehidupan seperti mana kehidupan orang baik.Jauhkan bagi ku kehidupan orang yang melakukan kejahatan, lindungilah aku dengan rahmatMu hingga ke alam akhirat, demi ketuhananMu wahai Tuhan sekalian alam"
hari ni 16 Ramadhan 1432H...
Alhamdulillah..dah 15 hari kita suma berpuasa kan??
tiada lain yg aku harapkan utk hari ni dan hari2 seterusnya,kecuali aku dapat penuhkan puasa Ramadhan ni dan ibadah puasa aku diterima Allah..Amin......
Keberadaan bayi di dalam kandungan aku ni membawa berjuta rahmat utk aku dan suami aku..
TQ Allah...sbb bg peluang aku mengandung dan seterusnya,dapatla aku cuba utk memenuhkan puasa aku tahun ni...InshaAllah....
dah berapa belas tahun dah aku tak pnh cukup pon posa sebulan.hehehe...
besala..perempuan.........
Tahun ni tahun pertama aku sambut Aidilfitri dengan suami tercinta tersayang terindu..hihihih....
Seronok rupanya kuaq jln2 masa bulan posa utk survey brg2 persiapan ray…

Bulan Ramadhan Menjelma Lagi!!....

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KEPADA SELURUH UMAT ISLAM..

Hehehe..agak gegeh la gmbq aku ni... tapi aku kira apa..heheh.... tak terlambat lg aku rasa nk ucap kt hgpa suma... lgpon,dh lama aku xupdate blog aku ni sbb xdak idea nk taip hapa.... hari ni 5 ramadhan..Alhamdulillah 4 hari ramadhan aku leh puasa lg.. azam aku tahun ni,nak memenuhkan posa aku..InshaAllah...hehehe..... Baby aku baru 5 bulan pon rasanya takdak masalah lagi setakat ni..kuasa Allah.. Baru2 ni aku checkup...dpt tgok dia gerak dlm rahim aku ni... Subhanallah.... Sungguh agung ciptaanMu Ya Allah.... Alhamdulillah aku bersyukur kerana diberi peluang utk merasai nikmat mengandung.. Tak sabaq nk peluk bb aku yg tidak dapat dipastikan jantinanya sbb bb kesayangna aku tutup tutu dia ngn tali pusat lak..hehehehe... Pempuan kot..dia pemalu..ehheheheheh.... taktaula baby..mama terima ja bb laki ka ppuan.. asalkan baby sihat..tu ja harapan mama... hmmm...sepatotnya tahun ni aku dh leh berpusa sama2 ngn suami tercinta.. tp tu la...suami tercinta…