Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Like Dulu Page QissQassCollections Tu Na??pastu Baru Like Gmbq Baby Adawiah tu..TQ Olsss....

Jom Like Gambaq Baby Adawiah Ni... Kalau rasa dia comey la..mama dia sentiasa rasa dia comey. tp paling penting like kt page tuan tu dulu.. pastu baru like kt gmbq adawiah..rasa cm mustahil ja sbb minimum kena 1000 like.. perghhhhh..tp tak salah cuba kan???
Pas dah like tu kan,share2 kan la kt page masing2.. tolong menolong kan?? ala...men klik2 ja kan??hehehehehe.. tq kawan2...
OK...langkah pertama,kena like link ni dulu.... https://www.facebook.com/pages/QissQassCollections/120987964614687
pastu leh like kt gmbq adawiah ni..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=345398548840293&set=a.343648209015327.74804.120987964614687&type=1&theater Pastu sharekan la gmbq adawiah ni kt page masing2.... TQ.....

Jom Like Gmbq Baby Adawiah Kt Link Yg Di'link'kan Tu

Jom like pict baby adawiah yg cute ni.hehehehehe..tapi kena like page QissQassCollections dulu tau...
Like jgn tak like....

Ok,ni guideline dia...
1. Like dulu page ni...--------> https://www.facebook.com/pages/QissQassCollections/120987964614687
2. Pastu leh la like link ni -----> - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=345398548840293&set=a.343648209015327.74804.120987964614687&type=1&theater

Like tau..jgn tak like....like..like...

TQ kawan2...

Kawan VS Sahabat

Tadi pagi,dan la jugak aku dgaq kat Muqaddimah TV9 cerita pasai sahabat n kawan.
Tingatla aku kawan2 masa aku kecik smpi la ni.
masa tadika aku tak ingat la aku kamceng ngn sapa.hehehehe...
tp xkan la xdak kan??cuma  tak ingat..kawan.hehehe...
masa sekolah rendah,aku ingat la kawan yg aku rapat.
aku rapat ngn mardiana.tp pas dia pindah,aku rapatla nurzaimah sulaiman(aku stil ingat nama tokwan dia jugak)hehehehehehhehe.....klu hg terbaca,jgn mrh..
aku rapat ngn thenmolly a/p mohan,jiran sblh rumah aku,ashraf n kakaknya kak shu,kak ani n adiknya wa,firdaus n adik2nya.. hehehehehe....masa aku kecik,ni bukan kawan aku 'sahaja'.aku da ramai lg kawan sepermainan kt umah.hehhehehehee...best masa kecik dulu.men berlakon-lakon power rangers,flashman,maskman,men rondes...men tembak2 buah ru...mmg best la...klu leh takmo ulang dah.biaq suma tu jd kenangan.ehhehehehe...

mai sekolah menengah,aku dh pindah mai kedah,tukaq lak kawan.klu kt kampung aku rapat ngn rohaya(kawan yg pertama aku ke…

Tak SabaQnya.

Cepatla datang hari Jumaat.
Nak balik kampung jumpa omei2 aku..
Dah rasa letih asek tgok gmbaq ja..
Nak tgok omei2 depan mata..
Sebak ja dengaq sora kt tepon ja..
Nak sembang ngn dia face to face..
Rindu sangat....


ni la akibatnya klu takleh bukak fb kt ofis. heheehehhee...boring kot..

Alhamdulillah...Another G00d News...

Setakat pemeriksaan doktor kt Rabi'atul 'Adawiah aku,omei2 aku tu tiada tanda mengidap apa2 penyakit berkaitan darah.. Alhamdulillah.tp masih perlukan pemeriksaan darah bila dia setahun nnt.Setakat ni doktor bagi dia ubat utk dimakan selama 4 bulan.Perghhhh..Cam susah lak nk percaya..Pil lak tu..Aku tak berapa clear lagi.tp nnt aku check balik.hehehe...Td dan sembang sat ja ngn tok adawiah aku tu..
OH...lupa lak nak cakap.kat ofis ni dah takleh bukak FB..jd,aku leh update kt blog ja la.hehehehehehehe...pa khabar FB ku disana??hehehehehehehe....

Perkara Terbaik Dalam Hidup Aku (Part 2)

Minggu terakhir mengandungkan Rabi'atul 'Adawiah sangatlah mencabar..sakit2 mula terasa.nk menapak ke ofis pon rasa berat ja..maklumla..aku ni jalan kaki ja ke ofis.nk melintas jalan pon rasa berdebar...krem kakipon dh kerap jadi.kaki pon bengkak...berat badan jangan ckpla.ehhehehehee....

Kebetulan tu,cuti umum 12.12.11,jadi hari jumaat tu,abang ajak balik kampung..ikutkan hati aku takmo balik lg sbbdue date aku 19.12.11..tp,aku kan isteri yg taat perintah suami,solehah gitu.jadi aku ikut la.lagipon,bukan p mana pon,balik kg,tgok mak ayah.ehhehehehhehehe......
Sampai ja kt kampung,aku nekad dh,aku mesti lahirkan baby sekarang(mksdnya masa cuti ni) sbb aku takmo balik Serdang dan kerja.ehehhehehehehhe.....Petang Isnin (12.12.11) sepatutnya aku dah kena balik sana la sbb nk kerja,tp dak,suami aku balik sorg,aku lak kt kg tu,pulun la melantak durian byk2,rambutan,pengat durian,dengan niat malam ni nk bersalin... hehehehehehehhehehehe..
Pagi esok (13.12.2011) aku bangun nk smyg su…

Rabi'atul 'Adawiah

Engkau bermula dengan sengsara Dalam mencari bahagia Terasa bagai bayang-bayang Gelap walau di suluh cahaya
Pepasir pantai pun berubah Pabila hakikat melanda Ketenangan yang kau cari Terpancar di lorong sufi
Kau hiasi rumah kasih abadi Seri menghiasi singgahsanamu Kau berjaya merubah segala Kasih semalam menjadi esok
Kelunakan tangisan kasihmu Dalam simpulan ketaatan Bagi mengharapkan keredhaan Dari Mu Tuhan pencipta alam
Rabi'atul 'Adawiah Serikandi yang tercipta Sungguh agung pengabdianmu Kau berjaya menjadi iktibar
Asmaramu dihampar suci Pintalan dari awanan putih Membuahkan titisan rahmat Menyuburkan mawar yang layu
Namamu menjadi sanjungan Ikutan ummah sepanjang zaman Ayuh bersama kita susuri Perjalanan kekasih Allah








Perkara Terbaik Dalam Hidup Aku (PART 1)

MENGANDUNG.

Ingat g masa 'muda2'..maksud aku masa akal tak berapa nk matang bab2 mempunyai anak ni..siap cakap lg takmo anak awai2...takut la..tak reti la..tak minat la hapala...dangkal btoi akal aku masa tu...hheheehhehehehe....
Dah nk dekat kawen,siap ckp kt suami tercinta,takmo anak lg..awai lg..tp suami tercinta mmg suka budak2...jd,dgn izin Allah,dgn kehendakNya,aku mengandung.Sblm aku tau yg aku ngndg,aku selalu sgt rasa senak perut,mengantuk sangat2 (ingt lg masa buku Tun M kuaq,beria-ia ja aku nk beli buku tu nk baca,tp asai baca ja sepatah dua ayat,aku tdoq.hehehe..)..
1 hari tu,suami tercinta bwk gk la aku p hosp,check sbb kerap sgt sakit perut..aku tak jangka apa2pon..(cuma harap dapat MC ja sbb tak silap aku hari tu hari isnin kot dan aku masih lg kt bentong. hehehehehheheheeh...). Doc tny la serba sikit pasai sakit aku tu...pastu,dia suh aku p bt urine test.Petang tu,baru tau aku ngandung...Oooooo..patutla sakit perut...hahhahaha...Baru aku tingat berapa minggu se…