Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Sekitar ILSM

Aku mai bilik kuliah kol8 td..sampai ja depan blik kuliah,pintu pun masih berkunci..kelas start kol 8.30.jadi,aku keliling la kawasan terdekat...ni ada aku buh gambaq ni..selamat melihat.hehehehehe....






















Macam2 Ragam

Dah lama rasanya aku tak update blog. Banyak perkara boleh aku cerita,tapi kesempatan nak menaip tu takdak.hehehehe..yaka???..la ni aku sedang berkursus di Institut Latihan Statistik Malaysia(ILSM) Sungkai,Perak. Kursus Pengenalan Kpd SNA. Menarik weh kat cni..Best..Tingat zaman2 kat kampus dulu..Kt FWB..nanti aku upload gmbq sekitar ILSM ni..Baru dibukak awai tahun ni.
Sempat gak sembang2 ngn geng seangkatan statistik Malaysia ni.hehehehehhe...cerita pasai pa tau..cerita pasai pengalaman mengandung dan melahirkan..sangat syok sbb leh share pengalaman org len..ini la kegemaran aku pas melahirkan anakanda aku Rabi'atul 'Adawiah..Dulu..xdaknya nk minat..hehehehehe....
Dari cerita aku n kawan2 ni,aku simpulkan,suma orang akan lalui pengalaman mengandung n melahirkan ni..ada yg sama n ada yg berbeza...tp aku mmg kagum ngn perempuan..hebat.leh lahirkan manusia lain..Ya Allah..agung kuasaNya..Bersyukur sgt2..Yg melalui pengalaman ni msti takkan lupakan pengalaman ni seumur hidup.Ha…

Sharing is Caring..Best Klu Berilmu...Tidak Digalakkan Guna Baby Walker

tadi,da 1 pesanan masuk kt inbox aku.. dari sorang yg ada ilmu tentang ni.. aku terasa cam nak share ngn hgpa jugak...



"Salam...akak nak share ilmu ckit ni hihi....sb sayang baby akak ni nk share...klu masa sy kursus pndidikan awl kanak2...walker tuk baby xblh digunakan sb dia kta kita paksa baby berjalan.nti kesan waktu dewasa nti...bahaya tuk perkembangan baby,lau baby membesar step dmi step cth mula2 meniarap...mgensot,mrangkak,berdiri then berjalan...baby normal...tp bla baby pakai walker nnt,dia tak membesar ikut step cth dia trus bole bjalan sedangkan usia dia blum capai tahap berjalan...ramai ibu2 gembira bila tgok anak cepat berjalan sedangkan tu situasi x normal.sori sy cume nak share apa dl teori.huuuhu...tapi Allah tetap maha kuasa, semua berlaku ats kehendaknya..zaman nabi dulu xda walker pn kn hehehehehhe...sharing is caring love u sis,sayang baby akak tkt apa2 jd je"
"Kaki baby msh lmbt tkt apa2jd je,xnk akak nyesal kemudian.sori lau akak marah,ckp sy meman…