Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

Bila Aku Bercerita..

AMARAN
JANGAN KATA AKU TAK PERINGAT.LEH KOMEN KAT SINI APA2 YG RASA2 NAK LUAH JUGAK.AKU TERIMA.TAPI KLU KOMEN KAT KOMEN POST KT FB TU, AKU AKAN DELETE.TAK KIRA APA JENIS BENTUK KOMEN.STK.
Mungkin entry aku kali ni bole mengganggu selera makan atau tidur orang lain ataupun mengundang ketidakpuasjantunglimpa atau organ2 atau anggota badan yang lain.Entry kali ini adalah semata-mata pandangan aku tanpa merujuk mana2 pihak kecuali hati aku sendiri.Jadi,aku mohon maaf awal2 na???aku kata MUNGKIN.aku tak tahu...aku cuma manusia biasa..cewahhh...guna kelemahan aku sebagai manusia lak dah.
Hari ni aku p HQ..aku terlibat ngn KAJIAN "FERTILITY AT THE CROOSROAD : CHILDREN NOW, LATER OR NEVER"oleh LPPKN. Antara syarat2 orang yg terlibat adalah seperti berikut:


a) Warga Malaysia
b) BERKAHWIN
c) K/tgn Kerajaan
d) Aku tak ingat.


Seramai 12 orang telah terpilih termasuklah aku. Tapi kat sini aku rasa terserlah lah KETIDAKPEKAAN BOS2 ni ha.Dapat email,baca sambil lalu ja.anggap bendat u tak pentin…

Keeper Terjun Sama Dengan Bidan Terjun

Hari Sabtu (23.6.2012),aku p Bentong sbb kt kem suami tercinta ada pertandingan FUTSAL BAKAT.  Aku wakil kompeni incik suami kompeni C la..kunun sbb incik suami dah bgtau nama aku termasuk dalam list player..kunun termasuk padahal aku rasa dia yg masukkan nama aku kot.(Bajet bini dia ni pandai la men bola ni).
Masa dalam perjalanan nak p kem,aku ckp kt incik suami kunun nak pastikan anak nangis supaya leh balik awai.Tetapi apakan daya,sampai2 ja kat khemah kompeni, "Hah..ni leh jadi keeper ni"..terus ja laki tu bagi aku baju n glove keeper.ahhahahahaha..aku pun cm kena pukau ja..trus terima ja...(kena tiup dah kot sblm dia ckp tu tanpa aku sedaq).hahahahahha...
aku pun memulakan aksi aku.hahahahahaha...malas la aku nk crita banyak wei!!..
nah..tgok ja la gambaq yg aku sediakan kt cni...




























Bila Idea Datang...

Tgah duk pkiaq2 nk masak pa malam semalam, tiba2 mai la idea kt otak aku yg akhir2 ni aku kerah bg kreatif cket.. lain yg dipkiaq,lain yg jadinya.. aku pkiaq nk masak apa.. tiba2 mai idea nk buat cekak getah kat WIYA lagi.. apa lagi..trus tgok baju dia..ingat nk buat gambaq katun minnie.. hahahhahahah..Jadi wei walaupun tak sama.. hahahahah...