Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Kali Kedua,InsyaAllah....

Alhamdulillah.... Rezeki Allah nak bagi.Aku terima dengan gembira.
Suami?? Lagi la hepi.Suka benor...
Kawan2 suma cakap,kali ni biar baby boy lak. Aku takleh la cakap.. Laki ka perempuan ka,aku terima.. Anak aku jugak.asal sihat tubuh badan... Wiya akan dapat adik la.. Aku tak buat checkup kat klinik lagi. Tunggu abah wiya mai.. Aku ingat susah utk dapat yg kedua ni.Besanya camtu la yg aku dengaq. Rupanya lebih cepat daripada nak dapat Wiya hari tu. Aku tak ambil apa2 pil perancang pun.Laki aku tak bagi. So,OK la.. Bila period dh teratur,senggugut dah kurang,agaknya,rahim aku lebih bersedia utk terima baby baru dengan cepat...insyaAllah...
Takmo la cakap banyak..hehehehhe...nanti ai cerita lagi na?

Minyak kelapa dara (VCO) Catalyst

KHASIAT VCO.Nanti saya share tentang jenis VCO dan cara2 pengambilannya pada entry seterusnya..insyaAllah..


• Membekalkan nutrien penting dalam badan  • Membekalkan tenaga untuk kecergasan, badan kurang letih  • Meningkatkan sistem imunisasi untuk melawan penyakit  • Menyokong fungsi metabolisma yang sihat dengan stabilkan balik supaya normal  • Boleh mengurangkan berat badan  • Meningkatkan penyerapan kadar nutrien dengan sempurna  • Membantu mengurangkan bad cholestrol (LDL) & meningkatkan good cholestrol (HDL)  • Membantu mengekalkan kulit yang lembut dan bersih tanpa noda  • Mengelakkan berlaku kedutan kulit  • Membantu mengawal diabetes, kandungan gula dalam darah  • Mengurangkan risiko sakit jantung  • Mengurangkan risiko kanser  • Mencegah osteoporosis  • Membantu mengurangkan jerawat & masalah kulit berminyak  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil. • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering. • Melembutkan kuli…

Dah 2 bulan! Alhamdulillah..

Sekarang dah masuk April 2013.YA!..APRIL 2013. Bulan November nanti,insyaAllah kalau umuq aku panjang,dah 28 tahun dah... Besaq dah anak Ahmad dan Ros..
Sebenarnya aku baru berkecimpung dalam bidang baru. 1 lagi langkah baru dalam hidup aku. Dah 2 bulan aku start buat bisnes kat FB dan page aku. FB aku : Suraya Ahmad Catalyst
Page : Suraya Ahmad VCO Catalyst
Setakat ni,maklum balas yg diterima amat menggembirakan hati. Terus terang aku kata,jd 'orang bisnes' ni,walaupun kecil2an,tetap buzy. Hebat rupanya orang yg bt bisnes ni. Kena pandai bagi masa.Kena banyak sabaq.. Best..bulan pertama,aku jadi agen yg paling banyak buat order kt stokis.. Bulan kedua aku meneruskan lagi bisnes dan alhamdulillah sekali lagi aku lepas mencapai target beli barang kat stokis rm2000. Alhamdulillah... Seronok sangat berniaga... Aku yg tak berapa pandai ni,aku banyak la tanya kat stokis aku Shikin . Banyakla dia bg tips kat org baru cam aku ni.
Ok la..nanti aku update pasal produk OK?