Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Keja Aku Beberapa Hari Ni.

Hari tu aku beli beberapa meter kain. Hajat hati nak lepas gian nak jahit langsir. Tiba tiba jumpa kain lain jugak. Jadi,selain langsir,terjadi jugakla kejadian kejadian lain.hehhehe... Berikut aku kongsikan.













Jahit Barut Baby Sendiri.

Assalamualaikum. Wah..dah lama aku tak post entri aku buat or jahit sendiri (DIY) Aku bangun pagi td aku buat. Kol 4 lebih buat,kol 6 pg siap. Walaupun 1,tapi sbb tak pandai lg, so amek masa lama la. hehehhe.. Ha..ni nak tunjuk lak. Takdak la tutorial sangat. Sebab aku rasa cam aku tak reti nak amek gambaq,pastu nak buat lagi. Tapi diakhir nanti aku bagi link sbg rujukan OK?
Aku beli kain kat TEWAH... yg kaler2 aku beli setengah meter ja.(semeter RM6 KOT) Yg kaler putih tu aku  beli semeter (RM13.50) Memang ada lagi yg lebih murah tapi aku rasa kain yg aku beli tu lebih elok kualitinya. Pastu aku beli Cotton Tape kat MACY segulung dlm RM2.50 kalau tak silap.
Agak aku,dalam setengah meter kain kaler tu, aku leh dpt lebih kurang 5 barut kot sbb aku nak buat dua layer. Belah luaq yg berkaler,belah dalam yg kaler putih tu ha... Lebih banyak lagi kot selain guna utk baby aku sendiri. SAPA NAK ORDER BARUT BABY KAT AKU,DIALUKAN. Harga nanti aku kauntim sendiri dgn diri sendiri OK? Hehehehhe…

Telekung Sedondon Utk WIya

Aku tempah kat SINI . Aku tengok kiut... Tingat la aku kat telekung aku pun yg kaler pink tu. Terus order.. RM40 ja...
MILA RIMBUN









Pengalaman Mengandung:Pergerakan Baby

Assalamualaikum

"ABAH KAMU HEBAT,TAPI MAMA KAMU LAGI HEBAT..INGAT TU!"
Mama kamu pejuang macam abah kamu jugak.Hehhehehehehe....

Hari ni,dah 19 minggu 6 hari aku mengandung.Alhamdulillah.
InsyaAllah ada beberapa minggu lagi..

Straight to the point,
Masa aku mengandung Wiya.
aku dapat rasa pergerakan dia masa minggu ke sembilan belas.
Punya lah aktif wei...bila dah berbulan bulan tu,sampai senget benget perut aku dibuatnya.
Bila ada seminar ka,kursus ka,sentiasa la aku cover perut aku supaya orang sebelah tak nampak dia buat back kick ka,side kick ka,tumbukan kame hame ha ka..

Tapi untuk kandungan kedua ni,
aku sedikit hairan dan risau.
Aku kurang rasa pergerakan anak.
Pada hemat aku,kalau baby kedua ni,aku akan rasa lebih awai daripada kandungan pertama la.Jadi seawal minggu ke 17 lagi aku dah sentiasa alert la dgn angin atau gelombang pergerakan.
Wah..ayat aku lately takleh belah.
Mungkin dah matang kot.
hahahahahhahaha....
**Mengarut**

Sebelum abah dia p operasi Gubir 1 Og…

Selamat Menyambut Aidilfitri

Hari ni, 1 Syawal 1434 bersamaan 8 Ogos 2013,semua umat Islam menyambut HARI RAYA AIDILFITRI utk meraikan kemenangan setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan.

Ramadhan pergi kedatangannya lagi sentiasa dinanti, Syawal kembali,keindahannya dirai, Semoga bertemu Ramadhan lagi, Selamat menyambut aidilfitri.
Siapa kata hati tak gembira, Siapa kata hati tak riang Bila dapat kembali ke kampung halaman berjumpa, mama abah,adik adik,sanak saudara? tambah ditemani dengan anak yg comel dan aktif ini.
Tapi jauh dalam sudut hati,tersimpan perasaan sedih yg sangat dipendam. Harap keindahan syawal dapat mengubati kesedihan hati, merawat kepiluan jiwa,menampal kebahagiaan diri.
Hanya kepada Allah aku berserah diri, Kepada Dia aku mengadu segala perasaan hati, Semoga hati sentiasa kuat dan tabah menghadapi, Walaupun air mata tak dapat kutanggung lagi.
Aidilfitri kali ni sangat berlainan sekali, Sangat berbeza situasi, Tapi inilah realiti hakiki, yang terpaksa ISTERI ASKAR lalui.
Isteri askar seoran…