Pages

Tuesday, 20 August 2013

Jahit Barut Baby Sendiri.

Assalamualaikum.
Wah..dah lama aku tak post entri aku buat or jahit sendiri (DIY)
Aku bangun pagi td aku buat.
Kol 4 lebih buat,kol 6 pg siap.
Walaupun 1,tapi sbb tak pandai lg,
so amek masa lama la.
hehehhe..
Ha..ni nak tunjuk lak.
Takdak la tutorial sangat.
Sebab aku rasa cam aku tak reti nak amek gambaq,pastu nak buat lagi.
Tapi diakhir nanti aku bagi link sbg rujukan OK?

Aku beli kain kat TEWAH...
yg kaler2 aku beli setengah meter ja.(semeter RM6 KOT)
Yg kaler putih tu aku  beli semeter (RM13.50)
Memang ada lagi yg lebih murah tapi aku rasa kain yg aku beli tu lebih elok kualitinya.
Pastu aku beli Cotton Tape kat MACY segulung dlm RM2.50 kalau tak silap.

Agak aku,dalam setengah meter kain kaler tu,
aku leh dpt lebih kurang 5 barut kot sbb aku nak buat dua layer.
Belah luaq yg berkaler,belah dalam yg kaler putih tu ha...
Lebih banyak lagi kot selain guna utk baby aku sendiri.
SAPA NAK ORDER BARUT BABY KAT AKU,DIALUKAN.
Harga nanti aku kauntim sendiri dgn diri sendiri OK?
Hehehehhe......
Aku tunjuk gambaq ja la na?



yg kaler pink tu utk luaran.
yg putih tu dalaman.








potong bulat kat belah kawasan punggung supaya tak kena najis baby.


Jahit tape tu ka belah pink ja supaya tak kena kulit baby nanti.

Eh..eh,..ada kepek pisang lak.ehhehehehe..

Ada lebih sbbnya,tersalah bajet lak.ehehhehehe..

Siap...nampak tak sama centre kan?hehehe...
takpa..akan dibaiki nanti insyaAllah..

Dua lapis..aku rasa baby mesti selesa sbb kainnya lembut n tak panas....
Post a Comment