Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Google Wajah Baru

Pengalaman Mengandung : Lelaki ka Perempuan.

Kandungan aku dah masuk 27minggu. Sepatutnya aku dah boleh tau jantina anak. Tapi aku belum lagi sahkan dgn buat ultrasound. Nantilah laki aku balik. Aku nak copy paste drpd blog kawan aku NI. dan cerita pengalaman aku.
Kadar degupan jantung Bayi lelaki - kurang daripada 140 degupan seminit Bayi perempuan -  lebih cepat daripada 140 degupan seminit Pengalaman aku : Masa Wiya masuk mggu ke 25 kadar degupan jantung 142bpm. masa baby dlm rahim ni 23wix,kdr degupannya 150bpm.jadi lebih kurang ja.. Bentuk perut  Bayi lelaki - memboyot ke hadapan dan kelihatan 'tajam', perut lebih 'rendah' Bayi perempuan - perut kelihatan lebih 'bulat', lebih 'tinggi' Pengalaman aku : aku tak pasti sbb aku rasa sama ja.Masa ngndung Wiya, klu p kt kedai baby yg tokey dia ppuan,mesti depa kata perut ni bentuk baby laki.tapi kalau tanya orang tua kat kg,mmg kata perempuan.yg kuaq pon perempuan.

Wajah Bayi lelaki - sangat berseri-seri ketika hamil. Bayi perempuan - tidak berseri-seri (kono…

Dah Nak Habis September 2013!

Aku baru usyar blog aku ni sampai bawah.
Terkejut lak aku.
Dah bulan september,aku punya post entry baru 45????
Tahun lepas entry aku 168post.
ooo...cket lak tahun ni..berjaya kah capai 100 entry smpi hujung tahun ni???

Parenting Dan Ragam Suami Isteri PART 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Ada beberapa perkara yg aku terfikir nak 'bercakap' kat sini sepanjang beberapa hari aku sangat sibuk menyiapkan tugasan kerja yg diberi.OKEY..TUGASAN KERJA.hahaha....
Yang pertama,aku pon nak share pendapat aku tentang kaedah atau cara didik anak part 'MANJAKAN ANAK'.
Mula mula aku baca entry kawan aku ni. KLIK LA KAT SINI.
AKU SETUJU SANGAT.
Tegoq anak tu.Kalau perlukan keras cket,PUK dia...bukan belasah ataupun berbirat kat part dia kena PUK tu.Cukupla dengan PUK manja tp kita tgok mata dengan SERIUS.Hehehehehe.....Cakap jangan buat macam ni..Tak baik.Mama tak suka...Memang mula2,dia tau apa?Dia teruskan jugak.Bagi dia itu menyeronokkan.Tapi,kita takleh cakap dah berbuih mulut cakap,tak paham2 jugak..Tak...bukan camtu...jgn cakap masa tu ja...malam kan,sebelum dia tdoq tu,sebut nama dia,kita cakap kat dia apa yg kita tak berkenan tu.Cakap kat dia ulang2..Walaupun Wiya jawab,"ha..OK"..tapi esok pagi,perkara sama…

Baju Mengandung Dan Baju Menyusu

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni aku ada idea baru. Harap bukan sekadar idea la ni. InsyaAllah.. Aku mencadangkan kepada diri aku sendiri utk mengubahsuai baju kurung yg ada menjadi baju kurung menyusu. Pendek kata nak cuba jahit baju mengandung dan baju menyusu sendiri.. Aku ada lagi lebih kurang 17minggu lagi sebelum bersalin. Harap sempat. Memudahkan aku bila dah start kerja nanti utk pam susu di pejabat. Ada sesiapa yg menyokong? Ada!!.. Aku sendiri. Yg lain jangan risau aku tidak akan menggunakan bajet kalian.
Hahhahhhah... Kalian hanya dijemput utk tengok dalam FB atau blog aku ja gambarnya.Hahahahahhaa..
Aku ada la jugak search kt google..
Ni link utk jenis2 baju menyusu : http://www.blingboutique.biz/nursing-opening.php

Ni lak cam yg aku cadangkan tu..buh zip kt tepi tu ja. Link klik kat gambaq.

Tutorial Jahit Baju Mengandung : http://bungaemascollections.blogspot.com/2011/02/tutorial-cara-cara-menjahit-baju-ibu.html
Yang ni lak baju kurung utk mengandung n menyus…

Blog CACAMERBA Ku Direview

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Dah beberapa hari aku tak update blog kan? Hehehehe.. Hari ni aku gagahkan diri jugak bukak PC kat umah utk bukak blog.. Aku malas nak bukak PC kat umah.. Ipad lak dah melingkupkan diri dia.. Tgok kat FB DJH, aku pon paksa jugak diri aku bukak pc.
Aku pun dah masukkan DJH dalam bloglist aku.. Aku nak ikut nasihat Angah,tapi aku lupa nak godek kat setting dia cmna.. Nanti la aku cari slow2...

TQ ANGAH!!