Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

Bercuti di Hospital Serdang.

Pada 24 April lepas aku p checkup 4 bulan kat Raudhah.
Tak disangka sangka, Raudhah disaspek demam denggi.
Camni ceritanya.
Tiba giliran aku p la bawak anak jumpa misi. Timbang berat ukur panjang la apa la. Misi pun tanya. Anak ada masalah dak. Aku cakapla badan naik ruam. Mula hari Selasa naik ruam kat tengkuk ngn muka. Hari tu dah seluruh badan kaki tangan semua. Misi check suhu. 37 darjah celcius. Terus cakap kemungkinan denggi. Suruh p amek darah. Aku dah cuak. Padahai Raudhah tak demam pon. Ruam ja. 
Tau tau ja la nak amek darah baby 4 bulan. Urat pon jenuh cari. Daripada ujian darah tu, depa habaq platlet darah merah Raudhah terlalu sikit hany 39%. Aku tanya la kalau normal berapa. Dia kata 100 ke atas. Kemungkinan denggi tu ada. Tapi aku dimaklumkan jugak kemungkinan tak tepat sbb depa hanya amek sedikit darah. Susah nak cari urat n darah tak keluar. Raudhah dirujuk ke Hospital Serdang. Kena p wad kecemasan. 
Di wad kecemasan, aku tunggu turn. sampai la nombor dipanggil, aku  m…

Susu Tak Banyak Tapi Cukup.

Sejak akhir akhir aku suka post kt IG pasai susu ibu.
Tapi kat sini aku nak cita pasai mula2 aku susukan Raudhah. Aku susukan Raudhah lepas beberapa ketika aku lahirkan dia. Terkejut aku masa misi bagi kat aku. Walaupun itu kelahiran kedua,tapi bagaikan pertama kali melahirkan sebab yang sulung lahir secara pembedahan. Jadi situasi macam suami aku azankan anak, anak letak kat atas dada, susukan anak pertama kali la aku lalui.

Misi bagi aku tak la kekok nak pegang. Cuma kau rasa boleh ka nak nyusu ni. Ada ka susu?. Tapi aku teruskan halakan anak ke badan aku. Ajaibnya, anak aku menyusu sampai la dia sendiri lepaskan. OK. Masuk wad pon keja dia nak berdukung jaaaaa nak nyusu. Heran aku.

Balik rumah,aku susukan dia macam biasa. Wahhh...pada aku, duk perasan susu aku banyakla. Sebab aku boleh dengaq dia meneguk or telan susu masa dia hisap.So aku yakin susu aku banyak tanpa periksa pon. Tahap perasan dah. Hahahahaha....

Misi mai rumah tanya pasai susu. Aku kata aku bagi anak susu badan. M…

Aku di INSTAGRAM

Wah terkejut aku boleh online IG kt PC. Hehehee.... Tak lama lagi takleh letteewwwww.... Banyak yang aku share kt IG ni. KLIK SINI Senang sebab aku leh terus update via my phone. Blog pon aku leh update tp kan takleh nak setting cantik2..hehehhee... Tapi aku cuba la nanti sharekan apa yg aku share kt IG dekat blog ni. Hehehehe..Tq ya kpd yg follow. Takdak apa pon.  Lebih kepada hal2 d0nia...