Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Tolong!!!...Taktau Nak Tambah Post Dekat Page #PASMKJ

Nampak tu gais... camna caranya untuk aku tambah post berkaitan dekat tab #PASMKJ tu.. Tak retinya la... Duk Google dan try ikut tutorial..tak jadi jadi.huhuhuhu..Tolong..tolong

Cara Untuk Muat Naik Fail PDF Dalam BLOG Guna Google Drive

Assalamualaikum..

Sebenaqnya aku duk try lama dah camna nak buh pdf dlm blog..tak ceghedik2..hahahaha

Tapi pagi ni...aku jd bijaksana.kakakakak

So aku nak share kt sini supaya aku tidak lupa.jhahahahha..


Mula sekali hangpa kena ada google drive dulu.kalau takdak..MAKE ONE!
Klik dekat NEW tu utk upload fail yg hgpa nak buh kt blog tu..


Klik Fail upload.. hgpa akan ditala ke tempat fail yg hgpa nak pilih...
Fail akan diupload dgn cepat tanpa hgpa sedaq.ahhahaha

Klik dekat GET SHAREABLE LINK tu...

Kat situ..hgpa pilih la PUBLIC ON THE WEB tu supaya orang lain boleh download dgn senang.kecuali la kalau hgpa ada target org yg tertentu ja...
SAVE.

Klik COPY LINK belah kanan tu ha...
DONE
P balik dekat NEW POST blog hg tu..

Buat link then Edit link tu dengan paste link yg hgpa copy td tu...
Atas...atas..tengok balik atas tu...
SIAP!!!... Senang.hehehee...










Mood Kelaut Dalam Lautan Hindi

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hmmm..hari ni takdak betoi takdak mood...
Spek mata aku hilang mana taktau..
Aku mai ofis tak pakai spek..
Kelabu ja aku nampak ni..
hahhaha...
Kat bawah ni la contoh2 pandangan orang rabun ni kalau tak pakai spek.



Hmm..sungguh takdak mood.ngantuk pon ada bila mata kelabu ni..

Lagi satu line internet aku...
Dia buat macam chipsmore lak..
Sat ada sat takdak..
Mental aku..
Buleh lak time derby Hayday mobile internet buat hal.
Terasa nak tdoq..takdak mood.
Hmm..macam2 dalam pala aku duk pkiaq..
Haish..tak best la hari ni.

Debaran November 2016 #3rdpregnancy

Berdebar kalau pkiaq nak harungi Bulan November 2016
Sambil duk tengok2 checklist brg baby dgn brg aku,sambil duk pkiaq cmna aku nak berpantang nnt.
Oh..due date aku 21 November 2016.
So..mungkin aku bersalin 3-5 hari sblm due date tu.
Yang lainnya la ni..abah depa takdak disisi la masa kelahiran tu.tapi tu bukan masalahnya...
Aku tengah pkiaq nak berpantang kat mana.
Cerita nya sbb adik aku pon beranak dan berpantang kt rumah mak aku.
So,kesian la kt mak aku..nak jaga ramai2 ni.
mak aku ada cadangkan aku berpantang kt rumah MIL.
Aku pun penah cakap kt MIL aku..Pada masa tu la..dia kata dia ok.
Hmm..tp tu la..MIL aku ni bukak kedai..2 pagi dh p kedai bt keja..
Kesian lak kena jaga orang berpantang ni. Nak kena siapkan ayaq mandi aku..siapkan anak aku..nk tungku lg..makan lagi..barut lg.mengurut lagi.hmm..
Ingat nak berpantang kat serdang ni ja..nak beranak..suh nana hntq aku p hospital.pastu dia jaga anak2 aku sat sementara aku balik rumah.
Tapi pkiaq tangga nak naik tu..hmm...
Tu bel…

PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN AKADEMIK & SAHSIAH MURID SPM 2016 ANJURAN BERSAMA UNIT BIMBINGAN & KAUNSELING DENGAN PERSATUAN ALUMNI SMKJ (PASMKJ)

Assalamualaikum..
kongsi crita PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN AKADEMIK & SAHSIAH MURID SPM 2016 ANJURAN BERSAMA UNIT BIMBINGAN & KAUNSELING DENGAN PERSATUAN ALUMNI Sekolah Menengah Kebangsaan Junjung (PASMKJ).

Penceramah motivasi adalah Pn Siti Fairus Muhamad drpd Unitar..

Nak share la ckit gmbq..















Pengalaman Mengandung #3rdpregnancy

Pengalaman Mengandung : Lelaki ka Perempuan #3rdpregnancy Kandungan aku dah masuk 25minggu. Aku copy paste ja post ni dr post dlu.masa ngndgkan raudhah... POST DULU KLIK CNI
Kadar degupan jantung Bayi lelaki - kurang daripada 140 degupan seminit Bayi perempuan -  lebih cepat daripada 140 degupan seminit Pengalaman aku : Masa Wiya masuk mggu ke 25 kadar degupan jantung 142bpm. masa baby dlm rahim ni 23wix,kdr degupannya 150bpm.jadi lebih kurang ja.. #3rdpregnancy:mgu ke25 ni degup dia 155bpm Bentuk perut  Bayi lelaki - memboyot ke hadapan dan kelihatan 'tajam', perut lebih 'rendah' Bayi perempuan - perut kelihatan lebih 'bulat', lebih 'tinggi' Pengalaman aku : aku tak pasti sbb aku rasa sama ja.Masa ngndung Wiya, klu p kt kedai baby yg tokey dia ppuan,mesti depa kata perut ni bentuk baby laki.tapi kalau tanya orang tua kat kg,mmg kata perempuan.yg kuaq pon perempuan. #3rdpregnancy: Ckgu sekolah adawiah tgk perut aku..dia cakap baby boy.hehehe...
Wajah Bayi lelaki - san…

Scan Baby #3rdpregnancy

Hari jumaat lepas..berapa hb tah...
Kami p scan anak..nak tgk jantina anak..
kami p klinik perdana kat sg besi..
Alhamdulillah...nampak la jantina baby tu..nama pon dh ada..nampak dak?ehehhehe...

 klah..bai..takmau cakap byk..nanti dah smpi masa..aku bgtau la nama apa..
eh...tgh duk bt list brg2 nak kena beli utk baby ni.hehehehe....

nanti aku share..

Pemeriksaan Rutin #3rdpregnancy

Assalamualaikum..

Saja nak share cerita cek up minggu ke25.

Semalam 10/8/2016 aku p cek up..sampai ja..aku p timbang berat dulu...

Ok..bacaannya: Minggu ke21 berat aku 79kg...minggu ke 25..berat aku 81.5kg.hahahaha..naik 2.5kg..

Rezeki..hehehe..


Ni result aku utk cek up pd hari tu... aku ngadu kt misi gak kata dlm mulut aku ada kaler putih..buang..ada lg..buang ada lgi.. rujuk doktor..doktor kata infection..dia suh aku kumur2 dgn ayaq garam.. dia gak bg aku antibiotik. aku pun makan la malam td.. hm..aku rasa aku alah la ngn antibiotik.. yaAllah..sakitnya perut aku..angin terus...cirit birit aku malam td.. Aku teringat la masa demam dulu...doktor bg antibiotik gak sbb lama dh aku demam lebih seminggu.. aku makan...muntah2 sampai muntah darah...perut kembung angin... hmm... aku lupa nak cerita kt doc cmtu.. hmmm..harap lega la infection ni..aku takla batuk ka..sakit tekak ka apa ka... cuma benda putih tu ja ada lam mulut aku bt aku rasa tak selesa..cam ada batu kecik dlm mulut..
Oh...n…

Electric Double Breastpump / Pam Susu Di Pejabat (2)

Salam..

Hari tu aku ada share pasai pam double dr kedai online PUMP ON THE GO..Klik Sini.

Hari ni aku nak share pam dr kedai Mothers First Choice (MFC)

Aku penah beli pam medela FS kt kedai ni..

Servis pam pon kat MFC gk..so aku rasa boleh percaya kedai ni.ehhehe...

So nak share pam2 yg MFC juai...









World Breastfeeding Week (1 - 7 August 2016)