Skip to main content

Debaran November 2016 #3rdpregnancy

Berdebar kalau pkiaq nak harungi Bulan November 2016
Sambil duk tengok2 checklist brg baby dgn brg aku,sambil duk pkiaq cmna aku nak berpantang nnt.
Oh..due date aku 21 November 2016.
So..mungkin aku bersalin 3-5 hari sblm due date tu.
Yang lainnya la ni..abah depa takdak disisi la masa kelahiran tu.tapi tu bukan masalahnya...
Aku tengah pkiaq nak berpantang kat mana.
Cerita nya sbb adik aku pon beranak dan berpantang kt rumah mak aku.
So,kesian la kt mak aku..nak jaga ramai2 ni.
mak aku ada cadangkan aku berpantang kt rumah MIL.
Aku pun penah cakap kt MIL aku..Pada masa tu la..dia kata dia ok.
Hmm..tp tu la..MIL aku ni bukak kedai..2 pagi dh p kedai bt keja..
Kesian lak kena jaga orang berpantang ni. Nak kena siapkan ayaq mandi aku..siapkan anak aku..nk tungku lg..makan lagi..barut lg.mengurut lagi.hmm..
Ingat nak berpantang kat serdang ni ja..nak beranak..suh nana hntq aku p hospital.pastu dia jaga anak2 aku sat sementara aku balik rumah.
Tapi pkiaq tangga nak naik tu..hmm...
Tu belum lagi ulang alik check anak kuning..
Cmna tah la..
Hmm...ka aku pkiaq byk sgt?
Orang lain leh ja berpantang sendiri?
Tp tu la..depa berpantang sendiri tp ada laki tolong2..
Ni xdk sapa..
Takkan nak suh nana masak basuh baju suma..haishh..sian ngat aih..dia keja lg...
Camna tah..
Tak reti aku..
Bukan jauh lagi ni..
ni dah bulan 8..
Sat ja aku nak beranak dah..


Post a Comment

Popular posts from this blog

AKU ISTERI ASKAR

Apa aku nak cakap mula2 ha??isi dah ada ni..pengenalan lak tak reti.cikgu ajaq buat karangan kena ada pengenalan yg akan gambarkan keseluruhan cerita selepas ni.hmm..aku lemah cket...seb bek ni blog.hehehehe..so,aku hentam ja la.
Xdakla..camni..aku baru ja setahun tiga bulan seminggu dan tiga hari menjadi isteri kepada Mohd Noor Ismail.Dia askar.hehehehe...nk jugak bgtau sbb ni la isi cerita aku.jadi,secara rasminya,start 20.11.2010 aku dgn secara rasminya menjadi ISTERI SEORANG ASKAR.
Kami tak tinggal sama..dia d kem dia.aku di umah sewa aku d serdang.masa mula sebelum ada anak,aku la ulang alik tiap2 hujung minggu p sana.Bila dah ada anak ni,susah cket aku nk gerak sorg kan.so,asben la kena mai cni.
Masa mula2 kawen,aku balik sana,aku sangat2 la tak memahami kerja suami aku.kerja apa sampai tgah malam kan??orang len kerja jugak..kadang2 tak balik umh utk mkn tgari.Kena duty 12 jam..kadang2 24jam..tu tak kira kena standby lg..klu ada ADMIN lg..cari orang.sepanjang setahun lebih aku k…

Pengalaman Mengandung:Uri Di Bawah

Edited 29/3/2017 - Disebabkan ada yang bertanya tentang tempat urut,sy nak la bg tau..sy mintak maaf sbb mak mertua sy cakap,tukg urut tu dah tak tinggal kt tempat sy p mengurut tu.Mungkin dah balik negara asal..takpun dah takdak...mintak maaf na...Semoga puan2 selamat mengandung bersalin berpantang semuanya......

_________________________________________________________________________________


Masa aku mengandung Adawiah,tak ingat sama ada 3 bulan atau 4 bulan,aku perasan bila aku kencing,ada darah yang mengalir keluar bersama.Ada spotting. Dalam 3 hari macam tu,aku bagitau kat suami aku. Suami aku bagitau mak mertua. Mak suruh kami balik kampung untuk berurut sebab katanya dia ada kenal bidan kampung yg terer bab2 camni.

Mak cerita la berkenaan biras aku yang lepas bersalin,dia terasa mcam ada benda nak keluaq sekali bila dia kencing, 'batu meriyan' tak letak elok katanya. Lepas bidan tu urut,dah ok,dah tak rasa dah cm ada benda nak kuaq.

Tapi aku ni,takut jugak nak 'ser…

Pengalaman Temuduga nak jadi ASKAR ngn POLIS!!!

Nak share pengalaman interview ni..Secara rasminya aku pnh 3x interview dlm usaha nak cari kerja.yang pertama selepas SPM,yg kedua selepas STPM,yg ke3 lepas tamat study kt uum.aku tak minat nk bercerita yg ke3 tu..aku nak cerita pengalaman yg pertama dan kedua.

Pas SPM,abah aku cadangkan kat aku p interview pengambilan askar wanita!!!!..aku pi weh...ingat aku tak p ka????Punyala ramai hari tu..interview kt sek badlishah,kulim.mmg selalu kt ctu.aku tak sure apa share ATM ngn sekolah tu.ehehhehehe...Saringan pertama dia,dia tanya,"sapa yg tak kredit BM,sila keluar drpd dewan"...Dalam hati aku,aku ckpla "Mana da orang tak kredit BM"...Rupanya,sangkaan aku meleset..belambak dah orang keluaq..terkejutnya aku masa tu..aku tak ingat g soalan apa lg depa tny tp mmg orang makin cket la dlm dewan tu (ecceli aku tak berapa ingat dewan ka ekelas ka hapaa)...

Pastu,check fizikal..masuk la dalam bilik tu (kelas ka apaa lagi sekali aku tak sure)...dia check tgok kita ni betoi2 pe…