Skip to main content

PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN AKADEMIK & SAHSIAH MURID SPM 2016 ANJURAN BERSAMA UNIT BIMBINGAN & KAUNSELING DENGAN PERSATUAN ALUMNI SMKJ (PASMKJ)

Assalamualaikum..
kongsi crita PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN AKADEMIK & SAHSIAH MURID SPM 2016 ANJURAN BERSAMA UNIT BIMBINGAN & KAUNSELING DENGAN PERSATUAN ALUMNI Sekolah Menengah Kebangsaan Junjung (PASMKJ).

Penceramah motivasi adalah Pn Siti Fairus Muhamad drpd Unitar..

Nak share la ckit gmbq..

Calon SPM yg terlibat..Semoga adik adik

Kaunselor SMKJ Cikgu Azzah

Makan Laksa Pedas dengan Cikgu ROhani Cikgu Sharif dan Cikgu Azzah

Sesi Pendaftaran


Aktiviti LDK


Penceramah, Presiden ALumni SMKJ dan Naib Presiden SMKJ



Kek utk sambutan hari jadi pelajar bulan Julai dan Ogos



Sesi Suapan Kasih Sayang...Semoga beroleh keberkatan.hehehe

Guru tegas tetapi penyayang....ha...hg penah kena suap kek dgn cikgu rohani?hehehe

kat mana aku?hehehe..
ni sesi bergambar lepas program dengan pelajar SPM.

Program tamat dalam pukul 1 lebih kurang..

Lepas tu geng Alumni..pakat dgn cikgu nak kluaq makan.ahhahaha...lepas lelah katanya..hehehehe...

32 Lorong Berlian 2, Kulim 09000, Malaysia

Mai sini wei..KULIM FOOD REPUBLIC
dari 5 aku 4 bintang.
Mungkin buku menu depa..depa boleh buat bagi canggih ckit lg.heheheh
Tapi..memang sedapla..
tambah2 lak kena 'payung'
Tq cikgu azzah dan bakri sebab sudi memayungi.hehehehe..
Riuh dengan gelak kami ja.ahhahaa







Post a Comment

Popular posts from this blog

AKU ISTERI ASKAR

Apa aku nak cakap mula2 ha??isi dah ada ni..pengenalan lak tak reti.cikgu ajaq buat karangan kena ada pengenalan yg akan gambarkan keseluruhan cerita selepas ni.hmm..aku lemah cket...seb bek ni blog.hehehehe..so,aku hentam ja la.
Xdakla..camni..aku baru ja setahun tiga bulan seminggu dan tiga hari menjadi isteri kepada Mohd Noor Ismail.Dia askar.hehehehe...nk jugak bgtau sbb ni la isi cerita aku.jadi,secara rasminya,start 20.11.2010 aku dgn secara rasminya menjadi ISTERI SEORANG ASKAR.
Kami tak tinggal sama..dia d kem dia.aku di umah sewa aku d serdang.masa mula sebelum ada anak,aku la ulang alik tiap2 hujung minggu p sana.Bila dah ada anak ni,susah cket aku nk gerak sorg kan.so,asben la kena mai cni.
Masa mula2 kawen,aku balik sana,aku sangat2 la tak memahami kerja suami aku.kerja apa sampai tgah malam kan??orang len kerja jugak..kadang2 tak balik umh utk mkn tgari.Kena duty 12 jam..kadang2 24jam..tu tak kira kena standby lg..klu ada ADMIN lg..cari orang.sepanjang setahun lebih aku k…

Pengalaman Mengandung:Uri Di Bawah

Edited 29/3/2017 - Disebabkan ada yang bertanya tentang tempat urut,sy nak la bg tau..sy mintak maaf sbb mak mertua sy cakap,tukg urut tu dah tak tinggal kt tempat sy p mengurut tu.Mungkin dah balik negara asal..takpun dah takdak...mintak maaf na...Semoga puan2 selamat mengandung bersalin berpantang semuanya......

_________________________________________________________________________________


Masa aku mengandung Adawiah,tak ingat sama ada 3 bulan atau 4 bulan,aku perasan bila aku kencing,ada darah yang mengalir keluar bersama.Ada spotting. Dalam 3 hari macam tu,aku bagitau kat suami aku. Suami aku bagitau mak mertua. Mak suruh kami balik kampung untuk berurut sebab katanya dia ada kenal bidan kampung yg terer bab2 camni.

Mak cerita la berkenaan biras aku yang lepas bersalin,dia terasa mcam ada benda nak keluaq sekali bila dia kencing, 'batu meriyan' tak letak elok katanya. Lepas bidan tu urut,dah ok,dah tak rasa dah cm ada benda nak kuaq.

Tapi aku ni,takut jugak nak 'ser…

Pengalaman Temuduga nak jadi ASKAR ngn POLIS!!!

Nak share pengalaman interview ni..Secara rasminya aku pnh 3x interview dlm usaha nak cari kerja.yang pertama selepas SPM,yg kedua selepas STPM,yg ke3 lepas tamat study kt uum.aku tak minat nk bercerita yg ke3 tu..aku nak cerita pengalaman yg pertama dan kedua.

Pas SPM,abah aku cadangkan kat aku p interview pengambilan askar wanita!!!!..aku pi weh...ingat aku tak p ka????Punyala ramai hari tu..interview kt sek badlishah,kulim.mmg selalu kt ctu.aku tak sure apa share ATM ngn sekolah tu.ehehhehehe...Saringan pertama dia,dia tanya,"sapa yg tak kredit BM,sila keluar drpd dewan"...Dalam hati aku,aku ckpla "Mana da orang tak kredit BM"...Rupanya,sangkaan aku meleset..belambak dah orang keluaq..terkejutnya aku masa tu..aku tak ingat g soalan apa lg depa tny tp mmg orang makin cket la dlm dewan tu (ecceli aku tak berapa ingat dewan ka ekelas ka hapaa)...

Pastu,check fizikal..masuk la dalam bilik tu (kelas ka apaa lagi sekali aku tak sure)...dia check tgok kita ni betoi2 pe…